| Duello- PoRtaL & ForuM ™ 2009-2010 |
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

| Duello- PoRtaL & ForuM ™ 2009-2010 |

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  AramaArama  Latest imagesLatest images  Giriş yapGiriş yap  Kayıt OlKayıt Ol  
Dynamic Feed Control
Yükleniyor ...

Diablo III

YazarMesaj
AdiósAmigo~
DueLLoÜyesi

DueLLoÜyesi
AdiósAmigo~

<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 19
<b>Doğum tarihi</b> Doğum tarihi : 01/02/93
<b>Yaşı</b> Yaşı : 31
<b>Nerden</b> Nerden : İstanbul
<b>İş/Hobiler</b> İş/Hobiler : Öğrenci / Futbol
<b>Lakap</b> Lakap : Amigo
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 39

Diablo III Empty
MesajKonu: Diablo III   Diablo III I_icon_minitimePaz Eyl. 13, 2009 11:50 pm

Efsane olunmaz, efsane doğulur!!!

Uzun süredir beklediğimiz, en küçük haber kırıntısında üstüne atladığımız Diablo 3 2008 Temmuz ayında nihayet duyurulmuştu. Duyurulduktan sonra verilen bilgiler, videolar resmen Blizzard'ın diğer oyunlarını unutturmuştu(Blizzard da farketti heralde, Diablo 3 hakkında ağzını açmıyor şu sıralar). Çoğu kişinin gençliğini, işini, hayatını çalan Diablo geri dönüyor.

Diablo'yu Diablo yapan nedir? Bağımlılık yaratan oynanışı, kes kes bitmeyen düşmanlar, karakter sınıfları ve özelliklerinin zenginlikleri, item sayısı vs.. Yapımcılar özellikle bu saydıklarımı oyuna eskisi gibi aktarıp, üstüne müthiş grafikler, yeni sınıflar, özellikler ve yepyeni bir senaryo eklemek istiyorlar. Yapılan röportaj'larda Diablo 3'ün 2004'den beri yapımının devam ettiğini, ama oyunun bazen tamamen silinip, baştan başladığı belirtildi. Yani aslında Blizzard Diablo'yu unutmamış, sadece nasıl aktaracağına zor karar vermiş.

Neden bilmiyorum ama bu sefer grafiklerden başlamak istiyorum. Diablo 1'deki 15 katlık mağarada geçen o müthiş karanlık atmosfer ve Diablo 2'nin karamsar atmosferi birleştirilip Diablo 3'ün grafikleri oluşturulmuş. Garip bir cümle oldu farkındayım. Ama başka türlü anlatamadım, idare edin artık. Diablo 3'ün oynanış videolarında mağaradan çıkıp günlük güneşlik bir alana geliyorduk. O günlük güneşlik alan umarım sadece küçük bir alandır. Zira tamamen aydınlıkta geçen bir oyun olması Diablo hayranlarını(ehem!) üzecektir.

Diablo'nun Fan siteleri, Blizzard'a yolladıkları mektuplarda özellikle oyunun temasını beğenmediklerini ve eski oyunlara benzemesi gerektiğini söylediler. Lâkin Blizzard "Biz oyunun temasından memnunuz" dedi ve Diablo hayranlarını şaşırttı. Tabii Blizzard hayranlarını dinlemeden oyuna devam ederse, ne olur bilemiyorum.

Diablo 3'de açıklanan 3 tane sınıf var; Barbarian, Witch Doctor ve Wizard... Barbar bildiğimiz Barbar işte. En büyük artısı iki tane silah tutabilmesi ve çok güçlü olması. Leap, Whirlwind, Cleave, Ground Stomp, Seismic Slam Barbar'ın bir kaç özelliği. Witch Doctor yeni bir karakter sınıfı ve Diablo 3'ün Necromancer'ı olucağı şimdiden belli. Locust Swarm, Soul Harvest, Fire Bomb, Mass Confusion, Horrify videolarda gördüğümüz özelliklerinden. Wizard hakkında ise bir video yayınlandı ama fazla bilgimiz yok. Benim düşüncem oyuna bir tane Paladin, bir tane de menzilli silah kullanan biri ekleneceği... Umarım da öyle olur.

Az kalsın hikayeyi unutuyorduk. Artık bütün Fan'ların bildiği gibi, Diablo'nun hikayesi Tristram'da başlar. Yer altından gelen sesler, kötülükler normal şeyler değildir. Diablo 1'deki biz hikayemize Tristram'da başlarız ve yerin 15 kat altında Diablo'yu yok ederek oyunu tamamlarız. Diablo 2 Terör'ün Lord'u "Diablo"nun yeniden doğuşunu anlatır. Bu oyunda Diablo'nun diğer 2 kardeşinden biri olan "Mephisto" ile de karşılaşır ve hakkından geliriz. 5 Act'den oluşan oyun Diablo'yu öldürmemiz ile son bulur. Bu oyunlardan sonra çıkan "Diablo 2: Lord of Destruction" ek paketinde Diablo'nun diğer bir kardeşi "Baal" ile tanışırız. Baal Barbar'ların yaşadığı Arreat Dağı'na büyük bir ordu ile saldırır. Biz ise onun ordularına karşı koyarız ve Baal'ın da hakkından geliriz. Tyrael de Worldstone'u yok eder.

Bu olaylardan sonra Diablo uzun bir kış uykusuna yattı. Yeni oyunda hikaye pek açığa çıkmış değil. Lâkin Tristram'a yeniden huzursuzluk geldiğini ve bu huzursuzluğun bütün şehre yayıldığını, yeni nesilin(!) pek anlam veremediği ve önemsiz bulduğu bu karanlık olayların, eskilerden kalanları fazlaca korkuttuğunu(bu kişilerin arasında Deckard Kain de var) ve şehrin yavaş yavaş yeniden Terör'ün Lord'unun eline geçtiğini anlayabiliyoruz.

Video'da gördüğümüz 3 kafalı yaratığı çoğu kişi merak ediyor. Şimdiden çok fazla teori üretildi. Ama en net teori Mephisto, Baal ve Diablo'nun tek bir vücut'da birleşmiş olabileceği.

Oyun ilk açıklandığında Blizzard patronları oyunun ilk Act'inin tamamlandığını ve bütün sınıfların oynanışının tamamlandığını söylemişlerdi. O zamandan beri aylar geçti. Benim tahminim 3 Act tamamlandığı yönünde. Oyun tamamlandıktan sonra da çok uzun bir test süreci geçirilecektir. Diablo 3 tahminimce 2009 sonu veya 2010'un ilk çeyreğinde raflarda olacaktır. Daha gecikebilir... Umarım gecikmez.

Yavaş yavaş kapatalım artık yazıyı. Blizzard 2008 yılında gördüğümüz en büyük, en güzel bombayı patlattı. Bize bir eski dostu hatırlattı ve gözümüzün başka hiçbir şey görmemesini sağladı. Blizzard'ın sitesinde o kristal günden güne kırılmaya başlayıp, heyecan arttıkça geceleri uyuyamaz hale gelmiştim. Ertesi gün sabah erkenden bir yolculuğa doğru gitmek üzere, son hazırlıklarımı tamamlarken Diablo 3 haberini aldığım o anı daha bugün gibi hatırlıyorum. Yolculuk o kadar kısa gelmişti ki... Hayal kurmaktan nasıl geçtiğini anlamamıştım(yolculuk bitince internet kafeye gittim tabii. Diablo 3 çıktığında, karşısında rakip tanımayacaktır ve eminim; bu oyun benim hayatımda oynadığım en iyi oyun olacak. O zamana kadar, Farewell.

Diablo III
1 sayfadaki 1 sayfası